Maximera Rekryteringseffektiviteten

Fördelarna med rekryteringsevent och anställning av långtidsarbetslösa. På den konkurrensutsatta arbetsmarknaden som råder idag är företagens förmåga att attrahera och behålla rätt personer en viktig faktor för framgång. Två strategier som har visat sig vara gynnsamma för vår kund Vikingsoda är att delta i ett av Tillväxt Väsbys rekryteringsevent och att överväga att ge långtidsarbetslösa en ny chans på arbetsmarknaden.
Läs mer

3 tips till entreprenören inför semestern!

Att delegera ansvar, ha tydlig kommunikation och planera för en smidig återkomst är avgörande för entreprenörer med 5-50 anställda när de är på semester. Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att verksamheten fortsätter att fungera smidigt, att du kan koppla av och att återgången till arbetsrutinerna blir enklare.
Läs mer

Kompetensförsörjningsplan

Ibland kan det vara så att ett rekryteringsbehov överraskar och ”bara dyker upp” genom att någon väljer att avsluta sin anställning eller att en förändring i verksamheten gör att det uppstår ett kortsiktigt behov av att lösa en uppkommen utmaning. Oavsett vilken anledning det är som gör att ett behov uppstår, så finns det stora fördelar med att lägga tid på en kompetensförsörjningsplan.
Läs mer

Workshop om styrelsearbete och ledning 10/5

Vi samlade några av våra kunder för att diskutera, inspirera och samla ny kunskap på temat ledning och styrelse. En fråga som vi identifierat att fler skulle kunna arbeta mer effektivt med vilket var grunden till sammankomsten.
Läs mer

Tillväxtfrukost 10 maj! – Hur en stärkt ledning kan göra ditt företag mer motståndskraftigt.

En effektiv ledning är en grundläggande byggsten i ett anpassningsbart och motståndskraftigt företag. Oavsett om du idag ensam leder ditt företag eller om du redan har en ledningsgrupp och en styrelse på plats, är du välkommen till vår tillväxtfrukost för att bli utmanad i hur du kan bygga en effektivare ledning. Anmäld dig redan idag!
Läs mer

Tillväxtinitiativet startar upp i Nyköping

Vi kan stolt meddela att tillväxtinitiativet startar upp i Nyköping under 2023. Målet är att skapa 1000 nya jobb på fem år i kommunen med hjälp av tillväxt.
Läs mer

Lägg fokus på det du kan kontrollera!

Som entreprenör är det viktigt att fokusera på vad du kan kontrollera, eftersom detta kan öka produktiviteten, förbättra beslutsfattandet, bygga resistens och maximera resultaten. Genom att prioritera dina ansträngningar och resurser på de aspekter av din verksamhet som du direkt kan påverka kan du uppnå dina mål snabbare.
Läs mer

Frukostföreläsning med Annika R Malmberg!

Frukostföreläsning med Annika R Malmberg! Nu kickar Väsby Promotion och Tillväxt Väsby tillsammans igång våren med en unik, gemensam aktivitet för alla företagare i Väsby som är eller blir medlem eller är nyfiken på oss. Kanske brinner du för affärsutveckling och vill skapa nya hållbara relationer, få rådgivning, vill växa eller utveckla ditt företag?
Läs mer

Är du igång med att planera inför 2023?

Vi på Tillväxt Väsby har valt att strukturera upp året med hjälp av ett årshjul. Detta ger oss en tydlig överblick över såväl aktiviteter och olika fokusområden. Med detta hjälpmedel arbetar hela teamet åt samma håll och det underlättar för oss att nå våra mål och ambitioner.
Läs mer

Tillväxt Väsby gästar Väsbypodden

Vi på Tillväxt Väsby fick äran att vara med i Väsbypodden, en podd som produceras av Väsby Promotion.
Läs mer

Tillväxtfrukost med fokus på det ekonomiska läget!

Den 18 november samlades lokala företagare, entreprenörer och profiler från vårt probono nätverk på en gemensam tillväxtfrukost. Lotta Bourgoin, vice chef för företagsmarknaden Nordea Sverige delade med sig av sin bild av det ekonomiska läget, vad som sker framåt och hur vi kan tänka för att ta oss igenom denna tid på bästa möjliga sätt.
Läs mer

Vi bjuder in till frukost 18/11

Vet du som entreprenör hur din verksamhet kan anpassas när det talas om höga energipriser, höjda räntor och andra utmaningar på den globala marknaden?
Läs mer

Tillväxtfrukost med fokus på entreprenören!

Dagens frukost engagerade många lokala entreprenörer denna tisdag, då Tillväxt Väsby ordnade en frukost där vi tillsammans hittade nya lösningar för att övervinna tillväxthinder. Vi blev inspirerade av Jeremias Andersson och fick ta del av företaget Vikingsodas tillväxtresa.
Läs mer

Advokaten: Tre dyra misstag som många företag gör.

I närmare 20 år har advokaten Jens-Victor Palm hjälpt entreprenörer i juridiska frågor och – när det behövts – även representerat dem i domstol. När det kommer till små till medelstora företag, kan han konstatera att det finns i tre dyra misstag som många gör.
Läs mer

Så tar du referenser.

Lita inte på jobbintervjun! Referenser kan ge dig information som gör skillnaden mellan en topprekrytering och ett framtida personalproblem.
Läs mer

Fem tips för att få din verksamhet att växa, och hur du börjar.

För att påbörja din tillväxtresa behöver du avsätta tid för arbeta med företaget och inte i företaget.
Läs mer